Den Haag

Hugo Wilmar (ca 1938)

Hugo Wilmar wordt in 1923 geboren. Hij groeit op in Den Haag als tweede zoon uit een gezien van vier. Het gezin is conservatief. Zijn vader is Victor Emile Wilmar, Luitenant-Kolonel verbonden aan de Generale Staf in Den Haag. Zijn moeder is Marie Jeanne Leembruggen.

Hugo heeft één oudere broer, Emile, en twee jongere zusters, Helene en Cecilia.

Zijn vrije tijd brengt Hugo door in de Duinen of op Landgoed “De Horsten”, waar hij, samen met het boswachtersduo gebroeders Veldhuizen fotografeert.

 

 

 

Hugo Wilmar’s amateurfoto’s

 

Tijdlijn

Preloader
 • Geboren!

  Hugo Wilmar wordt op 28 mei 1923 in Amersfoort geboren. Hij is de tweede zoon uit een gezien van vier.

 • Three stuffed animals on a rooftop, Hugh's first award winning photo. Amalia van Solmsstraat 116. ~1940

  Fotowedstrijd

  Hugo Wilmar wint een amateur-natuurfotowedstrijd. Op de foto zijn een raaf, een kraai en een roek te zien. Wat de jury niet weet, is dat Hugo de dieren heeft opgezet.

 • Rijnlands Lyceum Wassenaar

  Rijnlands Lyceum Wassenaar

  Hugo Wilmar speelt in het schooltoneelstuk  van het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Het stuk heet “De Gewonde Leeuw”. (foto: © Polygoon, Haarlem)

 • De Savornin Lohmanlaan, afbraak van huizen tussen de Evert Wijtemaweg en de Sportlaan

  Atlantikwall

  In 1943 maakt Hugo Wilmar foto’s van de afbraak van huizen voor de aanleg van de Atlantikwall. Deze foto toont De Savornin Lohmanlaan en de afbraak van huizen tussen de Evert Wijtemaweg en de Sportlaan. De foto is door Stichting Hugo Wilmar geschonken aan het Haags Gemeentearchief

 • Vertrek uit bezet gebied

  Vertrek uit bezet gebied

  Na de Razzia van 1943 wordt Hugo Wilmar vrijgelaten uit de Psychiatrische Ursulakliniek. In februari 1944 begint zijn ontsnapping uit bezet gebied. Hugo Wilmar wil zich als Oorlogsvrijwilliger en Engelandvaarder in Londen Melden.